Annas liv: Border Collies & Får!

Annas liv: Border Collies & Får!

Om bloggen:

Den här bloggen handlar lite om mig, mitt liv med får och hundar och allt annat som kommer till.

söndag den 22 mars

min dagPosted by Anna Sun, March 22, 2015 15:05:56
Jag börjar med ett litet inlägg på min nya blogg!

Imorgon är det en vecka sedan ögonoperationen, visst har det blivit bättre sedan jag vaknade ur narkosen, men oj, vad trött jag är. Och har nog i ärlighetens namn inte tagit det så lugnt som jag borde.. Jag valde själv att inte köra bil de första dagarna efter operationen, märker nu hur pass lite jag orkar innan jag blir så extremt trött.

Jag kan nog avslöja att det här med att ha en hjärnskada är väldigt svårt. Ingenting syns eller märks direkt på mig så jag känner själv att det är svårt för någon att förstå.
Jag ser precis likadan ut sedan innan olyckan. Den hjärnskada som jag har kan "jämföras" med tex en stroke, som självklart även det är individuellt. Men en Stroke syns inte på någon som har haft det. Det kan mena att den som fått en stroke inte har blivit lika illa skadad som jag blev, men det kan också vara tvärtom, det kan vara något som är mycket värre än för mig.
Men att ramla av en häst ger inte automatiskt en s k DAI-skada (Diffus axonal skada), jag vet inte varför den blev så hemsk, det vet nog ingen.. De flesta som få en sådan här skada överlever inte, många som får en DAI-skada har just varit med om en våldsam trafikolycka, infunnit sig i krig m.m.
Jag fick tyvärr ingen liten hjärnskakning, jag låg i koma ca 3 veckor, det var osäkert om jag ens skulle ta ett eget andetag till en början och läkarna, två olika, på Sahlgrenska intensivvård, sa till mina föräldrar att det inte var så stort hopp att jag faktiskt skulle börja leva igen.
Nu gjorde jag det, vaknade upp till ett nytt liv.
Jag är sjukpensionär, jag är inkontinent, har ett nyopererat öga, ät fruktansvärt långsam, både i tankeverksamhet och i rörelse , men jag lever mot alla odds.

Nu hoppas jag att våren snart kommer och att jag snart får känna solens varma strålar mot min trasiga kropp. Och att jag snart får släppa ut fåren på bete! Ska bara klippa dom först ;)

Visst jag ser ut som förut, men är långt ifrån samma person, mycket har ändrats, jag har mycket kvar att lära mig för att klara av att leva.
Men jag lever och är lycklig!!
Snart är våren här och jag kan koncentrera mig på mina fina unghundar :D